Naslovna / Izrada vlastitih preparata / Hidratantna i revitalizirajuća krema za sve tipove kože
Hidratantna i revitalizirajuća krema za sve tipove kože

Hidratantna i revitalizirajuća krema za sve tipove kože

  

U izradi pripravaka za njegu kože najveću pažnju posvećujem nabavi sastojaka najviše kakvoće. Koža kao naš najveći organ ima brojne funkcije  o kojima ovisi normalno funkcioniranje cjelokupnog organizma. Isključujući štetne utjecaje i svodeći ih na najmanju moguću mjeru  pridonosimo zdravlju a time i lijepom izgledu kože.  Supstance u kozmetičkim preparatima poput kemikalija, aditiva i sintetskih boja  opterećuju i dugoročno narušavaju zdravlje. Najčešće posljedice su iritacija, alergije, ekcem i dehidracija a uslijed  korištenja agresivne kozmetike koja uništava zaštitini sloj kože  ili sluznice moguća je i pojava gljivica. Jačanje imuniteta, pravilna prehrana, uzimanje dovoljnih količina vode, boravak na svježem zraku preduvjeti su zdravlja.

Izrada preparata za njegu  kože na bazi  organskih i prirodnih sastojka zaokružiti će brigu o zdravlju i  pomoći koži da uspješno obavi  zaštitnu funkciju organizma, a zdrava koža je i lijepa i njegovana,  bez obzira na dob.

U izradi pripravaka koristim biljna i esencijalna ulja proizvođača, Pranarom, Kemig, Oshadi, Florihana, hidrolate Florihana te hidrolat i esencijalno ulja lavande, proizvođača La-Vanda

 Nabava potrebnih sastojaka najviše kvalitete  znatno je skuplja od uobičajene kupovine standardnih industrijskih kozmetičkih pripravaka. Dugoročno, korištenje organskih i prirodnih preparata za njegu cijele obitelji  pridonosi razvijanju svijesti i  aktivnoj ulozi svakog pojedinca u zaštiti i poboljšanju zdravlja cijelokupnog organizma na svim razinama.

 

SASTOJCI:

krema (3)

Masna faza

  • 12 ml hladno prešanog biljnog ulja lješnjaka
  • 6 ml biljnog ulja ploda divlje ruže
  • 6 ml biljnog ulja nara
  • 4 kapi esencijalnog ulja Rosa damascena
  • 3 kapi esencijalnog ulja neroli
  • 7 gr Hitcream emulgatora

 krema (7)

Vodena faza

  • 20 ml hidrolata Hamamelisa
  • 4 gr glicerina
  • 5 ml AquaCacteena
  • 3 ml Amelioxa

krema (5)

POSTUPAK IZRADE KREME

Osobitost ove kreme su dva nova sastojka:

AQUA CACTEEN ( Više ovdje )

Rafiniran eliksir bodljikavog ploda Opuntia Streptacantha cactus, hidratizira i umiruje osjetljivu i suhu kožu te štiti od stresnih faktora iz okoline.

krema (4)

AMELIOX ( Više ovdje ) Služi za izravnavanje kože i smanjivanje bora. Bazira se na liposomskom kompleksu Carnosima i antioksidansima silymarinu i tocopherolu.

Oba sastojka se dodaju u kremu nakon što su sjedinjene masna i vodena faza, na temperaturi od 40 C.

krema (2)

Esencijalno ulje Rosa damascena

Smatra se jednim od najskupljih ulja. Od oko pet tona cvjetova dobije se 1 litra esencijalnog ulja. Cvjetovi se beru u zoru te se odmah, u pokretnim destilerijama  destiliraju. U tradicionalnoj aromaterapiji ulje ruže se je koristilo za njegu kože i kao parfem.

Esencijalno ulje ruže ima oko 300 sastojaka a najznačajniji su citronelol, geraniol i nerol koji imaju antibakterijska svojstva i pomažu i stezanju sitnih kapilara, farnesol je također zaslužan za protuupalna i antibakterijska svojstva ulja ruže.

U njezi kože posebno je djelotvorno kod pojave pucanja sitnih kapilara na koži lica, u njezi suhe kože, ekcema kao i za kompletnu njegu. Pomaže kod nesanice, tjeskobe i hormonalnih poremećaja.

Esencijalno ulje neroli, djeluje antidepresivno, pomaže kod nesanice i tonizira vene. Obogaćuje pripravke ugodnim mirisom.

krema (1)

Komentari nisu dopušteni

Povratak Na Vrh