Naslovna / Bez kategorije / Organski preparati vs. preparati “visoke tehnologije”

Organski preparati vs. preparati “visoke tehnologije”

  

Njega kože prirodnim, organskim preparatima

vs.

Njega kozmetičkim preparatima “visoke tehnologije”

Mogu li ove dvije opcije biti komplementarne?

Detalj iz moje kuhinjeZa prirodnu i organsku njegu kože odlučuje se sve veći broj žena kako bi umanjile uporabu štetnih sastojaka prisutnih u kozmetičkim proizvodima. Sukladno s time na svjetskom i domaćem tržištu sve je više kozmetičkih tvrtki koje razvijaju proizvodne linije s visokim udjelom prirodnih sastojaka koji dokazano djeluju. Sve je veći broj certifikata koji jamče kvalitetu takvih proizvoda (EKOMREŽA)

Na tržištu osim već gotovih pripravaka sa manje ili više sastojaka prirodnog i organskog porijekla, postoji mogućnost nabave baznih i eteričnih ulja te ostalih supstanca potrebnih za izradu krema i drugih preparata kontroliranog porijekla za prirodnu njegu kože. Na taj način možemo kreirati vlastitu kozmetiku uz uporabu sastojaka najviše kakvoće.

Ritam suvremenog života traži ishode koji mogu biti vidljivi u najkraćem roku. Pretrpan dnevni raspored i kozmetika koja obećava sve ono o čemu sanjamo, zategnuta, sjajna, koža bez akni, crvenila i bora. S druge pak strane, prirodni i organski proizvodi usmjereni prije svega na zdravlje kože i njen dobar izgled. Do rezultata se ne dolazi brzo ali su zato trajni i ono što je najvažnije, njega kože prirodnim i organskim proizvodima pridonosi zdravlju cjelokupnog organizma.

Bez obzira za koju se vrstu njege odlučite ona ne mora nužno isključiti onu drugu. Ako vodite brigu o svom zdravlju, pravilno se hranite i vježbate povremena uporaba pomno odabranih kozmetičkih pripravaka i postupaka “visoke tehnologije” mogu vam pomoći u brzoj regeneraciji i oblikovanju kože lica i tijela.

Kada odlučujete o primjeni kozmetičkih preparata “visoke tehnologije” čitajte deklaracije i informirajte se o štetnim sastojcima. Ukratko, kemikalije koje trebate izbjegavati su: naftni derivati, natrijev sulfat SLS, DEA, TEA&MEA, PPD, parabeni, formaldehid, DBP i DEP, umjetne boje, katon CG, AHA i BHA, lanolin onečišćen pesticidima poput DDT-ja, persulfate i kemijske UV filtere. Detaljnije (www.Environmental Working Group /Skin Deep ). Dug popis?

A što je s natpisom “Prirodno” ili “Inspirirano prirodom”? Bez pravovaljanog certifikata ili uzajamnog povjerenja kojeg ste razvili u kontaktu s malim proizvođačem ovi pojmovi su prilično neodređeni. Jedino “organski” znači “bez kemikalija”.

Kako bi proizvođač dobio određeni certitikat za svoj proizvod potrebno je da su prirodno/organski sastojci u njemu zastupljeni u određenom postotku (50%, 75% ili 90%), da ne sadrži kemijske dodatke; sintetske boje i mirise; derivate petroleja; silikonska ulja i derivate; da proizvod nije testiran na životinjama i da je proces proizvodnje ekološki prihvatljiv.

Na tržištu, osim već gotovih pripravaka sa manje ili više sastojaka prirodnog i organskog porijekla, postoji mogućnost nabave baznih i eteričnih ulja te ostalih supstanca najviše kakvoće kontroliranog porijekla za osmišljavanje i izradu vlastitih krema i drugih preparata.

Ako se odlučite za izradu svojih krema pratite moje korake na ovom blogu. Uz upute i pravilno doziranje nećete pogriješiti. Dapače, to može biti početak zanimljivog i korisnog hobija kojim ćete usrećiti sebe i svoju okolinu.

Podijelit ću s vama svoje iskustvo a posebno će mi biti važni vaši komentari, iskustva i mišljenja.

Komentari nisu dopušteni

Povratak Na Vrh