Naslovna / Izrada vlastitih preparata / Zaštitna i regenerativna krema
Zaštitna i regenerativna krema

Zaštitna i regenerativna krema

  

Koža lica zimi treba pojačanu zaštitu od hladnoće ali i od gubitka vlage u zagrijanim i suhim prostorima. U tu svrhu osmislila sam kremu čija je funkcija zaštita, održavanje vlažnosti kože, regeneracija i anti-age učinak.

Prirodni organski maslaci, hladno tiještena ulja bogata vitaminima, mineralima, esencijalnim masnim, nezasićenim  i polizasićenim kiselinama, uz matične stanice alpske ruže ( Više ovdje ) prirodnim putem će njegovati, obnoviti i zaštititi kožu lica.

alpine-rose

SVOJSTVA SASTOJAKA :

 • Kakao maslac, shea maslac i pčelinji vosak štite kožu od dehidracije  i vraćaju joj vlažnost.
 • Hladno prešano ulje makadamije sadrži  palmitoleinsku kiselinu  (esencijalna kiselina koja se nalazi u sebumu te kao takva prirodno odgovara koži) uz  oleinsku te palmitinsku kiselinu ovo ulje je izvanredno za njegu suhe i zrele kože. S obzirom da se brzo upija odlično je i u mješavini s drugim biljnim uljima.
 • Ulje ploda  divlje ruže bogato karotenoidima, vitaminom A,  retinoidima te linolnom i α-linolenskom kiselinom. Zahvaljujući ovim  izvanrednim sastojcima dragocjeno je u njezi osjetljive,  suhe i zrele kože.  Ulja nara osobitog po  protuupalnom i regenerativnom  djelovanju. Ulje argana koje dodatno obnavlja hidrolipidni sloj kože i potiče njenu regeneraciju.
 • Ekstrakt matičnih stanica alpske ruže utječe na vitalnost matičnih stanica kože, potiče regeneraciju epiderme, povećava funkcionalnu barijeru kože te pomaže koži u borbi protiv klimatskih promjena

Unatoč predivnim mirisima raznolikih esencijalnih ulja ponovno nisam mogla odoljeti mirisu ruže tako da i ova krema nosi pečat Rose damascene.

Slika sastojaka 1

Masna faza:

 • 4 gr emulgatora Phytocream 2000
 • 3 gr pčelinjeg voska
 • 1 čajna žličica kakao maslaca
 • 2 čajne žličice shea maslaca
 • 15 ml biljnog ulja u jednakim omjerima makadamija, ulje ploda divlje ruže, ulje nara i argana.
 • 4 kapi esencijalnog ulja Rosa damascena

Slika sastojaka 2

Na parnu kupelj 65 C staviti pčelinji vosak, nakon što se otopi, smanjiti temperaturu parne kupelji na 60 C i dodati emulgator. Kad se emulgator otopi dodati kakao maslac, miješati i dodati shea maslac. Mješajući ukloniti s parne kupelji. U drugoj posudi na parnoj kupelji zagrijati hidrolat i glicerin na temperaturi od 40 C. Masnu fazu kontinuirano miješati te kada se temperatura spusti na 40 C dodati ekstrakt matične stanice alpske ruže, miješati, dodati esencijalno ulje i nastavljajući mješanje dodati hidrolat i glicerin. Nakon toga energično miješati sve dok se svi sastojci ne povežu u homogenu, glatku smjesu.

 •  Ekstrakt matične stanice alpske ruže

Vodena faza:

 • 35 ml hidrolata ruže
 • 2 ml glicerina

Ova krema će biti hranjiva i zaštitna čak ako i ne dodate ekstrakt matičnih stanica alpske ruže. Ukoliko esencijalno ulje ruže nije vaš izbor, odaberite  esencijalno ulje čiji vam je miris ugodan, vodeći računa o njegovim svojstvima i potrebama vaše kože.

Detaljniji opis izrade krema:  IZRADA KREME

SLIKA KREME NA KRAJU POSTA

2 komentari

 1. Poštovana gosp Jadranka, upotrebljavam Vašu kremu Rose 1 i Rose 2 i mogu reči, savršeno. Nakon nanošenja na lice odmah osjećam učinak. Osvježava me i utječe na pozitivno raspoloženje kao da se koža odjednom preporodi. Dobro upija i razblažuje bore koje postaju manje vidljive. Hvala Vam na krasnim savjetima koje nam dajete u uvodnim riječima.

  • Hvala Vam. Povratna informacija mi je posebno vrijedna. Nadam se da ćete i s novom kremom biti zadovoljni s obzirom da ima slične sastojke s time da je obogaćena matičnim stanicama alpske ruže (o čijim svojstivma možete pročitati na linku unutar posta ‘Zaštitna i regenerativna krema’).

Povratak Na Vrh