Naslovna / Aromaterapija / AROMATERAPIJA I DJECA – II

AROMATERAPIJA I DJECA – II

  

BILJNA ULJA, SHEA MASLAC I LANOLIN

U aromatretmanima i aromakozmetici za djecu koristimo isključivo hladno tiještena biljna ulja i maslace iz organskog uzgoja koja su  bogata dragocjenim sastojcima potrebnim za   pravilan i prirodan razvoj  nježne dječje kože i jačanje imunosnog sustava.

badem (2)

Već od najranije dojenačke dobi bebama će goditi nježna masaža hladno tiještenim uljima organskog porijekla koje smo prethodno zagrijali među dlanovima.  Hladno tiješteno ulje slatkog badema, djevičansko ulje suncokreta uz dodatak shea maslaca i jojobe odličan je izbor za njegu bebine kože.

Pranaromovi stručnjaci preporučuju masažu djeteta nakon kupke umirujućim uljem slatkog badema koje je odlično za suhu i osjetljivu kožu, kao i uljem čileanske divlje ruže i uljnim maceratom nevena. Ovu mješavinu ulja prije masiranja treba ugrijati među dlanovima kako bi djetetu bilo ugodnije. Mješavini se ovisno o dobi djeteta može dodati kap eteričnog ulja lavande (Lavanda angustifolia) koje će doprinijeti ugodnom iskustvu”

BEBA MASAŽA (2)

Bilja ulja i maslaci u uljnim mješavinama i drugim pripravcima za njegu djece

 • Shea (karite) maslac
 • Ulje hladno tiještenog badema
 • Macerat nevena u bademovom ulju
 • Ulje lješnjaka
 • Ulje čileanskog lješnjaka
 • Ulje čileanske maline
 • Ulje mrkve
 • Ulje noćurka
 • Suncokretovo djevičansko ulje
 • Jojoba
 • Lanolin (Adeps Lanee)   

sličica kod biljnih ulja (2)

Shea (karite) maslac

dar je prirode za kožu malih beba i odraslih osobe do najstarije životne dobi. O izvanrednim svojstvima shea maslaca pročitajte  OVDJE . Nerafinirani shea maslac štiti kožu od UV zračenja*  a neizostavan je sastojak pripravaka  aromakozmetike za njegu nakon izlaganja suncu.

Ulje hladno tiještenog slatkog badema odlično je za izradu uljnih mješavina i drugih pripravaka aromakozmetike za nježnu dječju kožu. Bogato je esencijalnim masnim kiselinama i vitaminima, izvanredno u aromakozmetici za izradu krema, losiona, sapuna, balzama i uljinih mješavina.

Macerat nevena u bademovom ulju zbog protuupalnih svojstava izrazito djelotvoran kod pelenskog osipa i svrbeža.   Pomaže u zacjeljivanju rana, kod  upalnih stanja i bolesti kože. Odličan je sastojak svih pripravaka aromakozmetike za njegu  kože beba, male djece  i odraslih.

 Macerat nevena (2)

Ulje čileanskog lješnjaka* – poželjan je sastojak aromakozmetike za djecu s obzirom da pruža prirodnu UVA i UVB zaštitu od sunca.   Uz oleinsku kiselinu sadrži i mnoge vitamine, minerale i antioksidanse.

Ulje čileanske maline* –    djeluje protuupalno a pruža i dodatnu UVA i UVB zaštitu, stabilno i odlično za izradu svih pripravaka aromakozmetike kako za djecu i za odrasle tijekom cijele godine a osobito u pripravcima za zaštitu od sunca.

Hladno tiješteno ulje lješnjaka je brzoupijajuće i lagane teksture te odlično se miješa sa uljem badema, mrkve ili noćurka za njegu dječje kože

Ulje mrkve – potiče sintezu melanina te se zbog toga koristi u preparatima za sunčanje. U uljnim mješavinama ili drugim pripravcima aromakozmetike priprema kožu za izlaganje suncu (najbolje je započeti njegu 1-2 mjeseca prije sunčanja). U ljetnjim mjesecima 10% ovog ulja u uljnoj mješavini za tijelo nakon izlaganja suncu pomoći će hidrataciji kože djece i odraslih.

Ulje noćurka - dobiveno  hladnim tiještenjem sjemenki noćurka izvanredan je sastojak aromakozmetike za djecu kod dermatitisa i drugih upalnih stanja kože. O ulju noćurka pročitajte OVDJE

Djevičansko ulje suncokreta dobiveno hladnim tiještenjem sjemenki suncokreta,     bogato esencijalnim masnim kiselinama, blage teksture, podogno za nježnu masažu.

Jojoba (Simmondsia chinensis) biljno ulje, pruža zaštitu i u njezi beba i djece. Koristimo ga kao dodatak uljnim mješavinama  (10%, osim kod tjemenica i peruti kada ga koristimo samo).

Lanolin  (Adeps Lanae)  masnoća životinjskog podrijetla dobivena s vune ovaca. Izvanredna je  za zaštitu od pelenskog osipa kod beba. Kako izraditi lanolinsku kremu za bebe pročitajte OVDJE

NASTAVAK: AROMATERAPIJA III

 IMG_2915

Komentari nisu dopušteni

Povratak Na Vrh