Naslovna / Izrada vlastitih preparata / Krema za sve tipove kože

Krema za sve tipove kože

  

Krema za sve tipove kože zamišljena je tako da koži osigura bogatstvo hranjivih tvari kroz hladno tiještena ulja, CO2 ekstrakte bogate aktivnim tvarima te hidrataciju kože putem izvanrednih hidrolata i ostalih hidratantnih sastojaka. Svi sastojci kreme su najbolje kakvoće (proizvođači, Pranarom, Florihana, Oshadi i Kemig). Krema se može koristiti za dnevnu i noćnu njegu, bogate je ali ne i teške teksture, odlično se upija, a nakon nanošenja koža je vidno nahranjena i hidratizirana.

index

Sastojci:    

 •         Hladno tiještena c.org, biljno  ulje  sjemenki suncokreta (Heliantus annuus) BIO;
 •         Hladno tiještena c.org, biljna  ulja lješnjaka (Corylus avellana);
 •         Jojoba (Simmondsia chinensis) biljno ulje;
 •         Macerat nevena (Calendula officinalis) u bademu;
 •         Vučji  trn, pulpa (Hippophae rhamnoides) CO2 biljno ulje;
 •         Ulje europske brusnice CO2 ekstrakt (Red alfa Lingonbwerry seed oil):
 •         Kakao maslac (Theobroma cacao) BIO.

2

Vodena faza:

 •         Hidrolat lavande prave Top of Form(Lavanda Angustifolium) BIO Florihana;
 •         Aloa vera gel;
 •         Deksapentenol (vitamin B5);
 •         Biljni glicerol;
 •         Aantoin;
 •         Hitcream – emulgator na bazi proteina zobi;
 •         Konzervans Geogard 221 prihvaćen je od strane od ECOCERTA-a i  dozvoljen za uporabu u ekološkoj i organski certificiranoj kozmetici.

Eterična ulja koja na kožu djeluju njegujuće i protuupalno:

        Eterična ulja geranij bourbon (Pelargonium graveolens) i

1

Svojstva i način djelovanja sastojaka kreme

Hladno tiješteno ulje sjemenki suncokreta djeluje blago adstrigentno te pomaže u hidrataciji, regeneraciji i njezi kože. Hladno tiješteno biljno ulje lješnjaka skuplja proširene pore, potiče cirkulaciju, regulira masnoću i vlaži kožu. Ulje (vosak) jojobe izvrstan je ovlaživač svih tipova kože, stabilizira pH vrijednost kože, poboljšava njen elasticitet  i djeluje regenerirajuće.   Macerat nevena sadrži protuupalne spojeve i vitamine, a koristi se  za njegu kože sklone iritacijama i upalama te kod ispucalih kapilara. Pasji (vučji) trn, pulpa (Hippophae rhamnoides) CO2 biljno ulje   sadrži  najveću dozu karotenoida, tokoferola, fitosterola i palitoleinske kiseline u usporedbi s drugim uljima, uz tragove C vitamina i kvarcetina ovo ulje djeluje snažno protuupalno, baktericidno te štiti kožu od vanjskih utjecaja. Ulje  europske brusnice (Red alfa lingonberry seed oil)   jedno je od ulja s najvećim sadržajem esencijalne, omega-3, alfa-linolenske kiseline koja potiče regeneracijske i protuupalne procese.   

Hidrolat Lavande Angustofolie (Florihana) zbog uravnotežene pH vrijednosti (5.6-5.9)  idealan  je za njegu gotovo svih tipova kože,  djeluje  obnavljajuće, a neizostavan je u njezi  osjetljive kože te  kod upalnih stanja kože. Aloa vera gel    - potiče obnovu  kože i pojačava prirodnu vlažnost kože. Deksapentenol (vitamin B5) hidratizira kožu i smanjuje upalna stanja. Biljni glicerol dodatno vlaži kožu. Eterično ulja geranij burbon (Florihana)   djeluje protuupalno, tonizira i adstringira kožu a eterično ulje Palmarosa (Pranarom) regulira sekreciju sebuma, vlaži kožu i pomaže u regeneraciji kožnih stanica.

Prirodni emulgator “Hitcream” je emulgator nove generacije, visoko kompatibilan sa strukturama epiderme, na koži ostavlja svilenkast osjećaj. Konzervans Geogard 221 prihvaćen je od strane od ECOCERTA-a i  dozvoljen za uporabu u ekološkoj i organski certificiranoj kozmetici.

Komentari nisu dopušteni

Povratak Na Vrh