Naslovna / Izrada vlastitih preparata / Piling i maska za lice
Piling i maska za lice

Piling i maska za lice

  

Piling za lice?

Zašto? Pilingom se temeljito čisti površinski sloj i uklanjanju mrtve stanice kože. Poboljšava se tekstura, potiče njezina obnova a izgled tena postaje svjež i sjajan.

Kakav piling i koliko često ga koristiti? Masna i mješovita koža jednom do dva puta tjedno a suha i osjetljiva jednom u dva tjedna. S pilingom ne valja pretjerivati jer može nadražiti kožu osobito ako se na koži odvijaju upalni procesi jer će piling izazvati dodatnu iritaciju.

Kako? Prirediti izabranu mješavinu. Kružnim pokretima nanijeti piling na očišćenu i navlaženu kožu lica. Isprati toplom a potom vrlo hladnom vodom. Idealno bi bilo dodatno poprskati kožu hladnim hidrolatom (iz frižidera). Koža će odmah postati sjajna i glatka.

Piling - slika 2

PILING ZA LICE 

Maska za kožu? Zato jer hrani, obnavlja, umiruje i njeguje nježnu kožu lica. Može se stavljati i do tri puta tjedno. Najbolje je koristiti ih nakon uobičajenog čišćenja lica ili pilinga i parenja lica. Nakon korištenja, masku nježno isprati mlakom vodom, pa zatim poprskati hladnim hidrolatom.

Postoje maske koje se skrute na licu i imaju ulogu maske i pilinga ili vlažne koje se nakon određenog vremena samo lagano isperu.

 

Koje sastojke koristiti za piling i masku?

Kuhinjski ormarić i frižider puni su prirodnih sastojaka od kojih možemo napraviti izvanredan piling i masku.

Kukurzna ili pšenićna krupica, zobeno brašno, mljevenii bademi, kokosovo brašno, grah, šećer, sol, maslinovo ulje, jogurt, svježi sir, mlijeko, limun, jaje i razni čajevi, voće i povrće. Kombinacija ovih sastojaka, ovisno o tipu kože, daje veliku mogućnost izbora.

 

8 komentari

  1. kuruzna krupica i maslinovo ulje, na žalost ne sjetim se često :) svi članci su odlični i korisni!

  2. Poštovana, gdje se mogu nabaviti vaše kremice?

  3. ” Nov” sam u korištenju prirodnih preparata za njegu.Postoji li neka prirodno-organska krema za zaštitu od sunca ? Imam 40 godina i dosta suhu kožu.

    • Dragi Ivane, raduje me činjenica da sve veći broj muškaraca razvija svijest o važnosti njege a posebno s preparatima temeljenim na prirodnim i organskim sastojcima. Ako želiš sam pripremiti takav pripravak preporučam mješavinu od čileanskog lješnjaka, kokosovog ulja, ulja sezama i maline. Ukoliko pak želiš napraviti svoju kremu za zaštitu od sunca preporučam da dodaš i shea maslac. Za sve dodatne informacije možeš me nazvati na broj telefona 098 637-561. Srdačan pozdrav, Jadranka

  4. Super! Čula sam da i “sos” od kave također može poupješiti svježinu i sjaj tena i da otklanja umor očiju.

    • Draga Jadranka, hvala Vam na komentaru i savjetu. Zaista je tako, ‘sos’ od kave je odličan, koristila sam ga kao piling lica s malo maslinovog ulja i zaista osvježava kožu. Nisam ga koristila za oči ali ću ga isprobati već danas, hvala :-)

Povratak Na Vrh