Naslovna / Izrada vlastitih preparata / Sastojci potrebni za izradu preparata za njegu kože

Sastojci potrebni za izradu preparata za njegu kože

  

U izradi krema pomoći će vam ovi visokovrijedni sastojci:

Clipboard001Kakao maslac – spriječava dehidraciju i kožu čini glatkom. Izvrstan je za njegu suhe i ispucale kože te njegu usana. Povećava elastičnost i odlično je sredstvo za prevanciju nastanka strija. Iznimno je ugodne prirodne arome a ujedno je i prirodni konzervans.U prodaji ga nalazimo u rafiniranom stanju, žute boje, bez mirisa (koristi se u farmaceutskoj industriji) ili nerafiniranom, blagog mirisa i žute boje. U prirodnim preparatima rado se koristi i u nerafiniran, boje, mirisa i okusa čokolade a topi se na temperaturi ljudskog tijela.

Clipboard002Kokosovo ulje, hladno tiješteno – Odličan je za pripremu krema, blazama, pakunga za kosu i pripravaka za njegu tijela. Štiti kožu od dehidracije, daje joj glatkoću ali ne stvara film. Brzo se upija i ugodnog je mirisa. Na nižim tepraturama (zimi) se nalazi u krutom stanju a na višim (tijekom ljeta) je ulje.

Clipboard0303Lanolin – Koži daje vlažnosti i mekoću. Koristi se i kao omekšivač, lubrikant ili zaštitna krema u njezi suhih, ruku, laktova i peta. Kosi daje visoku zaštitu i sjaj kosi. Spriječava gubljenja vode iz kože. Dobiva se iz vune ošišane ovce, vodootporan je i hranjiv.

04Pčelinji vosak – Štiti kožu od isušivanja. Izvrstan je za pripremu balzama za usnice, kožu i tijelo a posebno kao baza za pripremu melema. U prodaji ga nalazimo kao žuti (nepročišćeni), ugodnog mirisa po medu, te bijeli (pročišćeni) koji se koristi kada se želi izbjeći miris voska u kozmetičkim pripravcima ili postoji opasnost od alergije. Na sobnoj temperaturi postaje plastičan a u vodi je netopiv. Topi se u toplim i masnim eteričnim uljima, vrijedan je sastojak u izradi krema i stabilizator emulzija.

Komentari nisu dopušteni

Povratak Na Vrh